Nevíte co k obědu? Máme pro vás speciální recept na peřené kuřátko na medu a citonu.
Ingredience:

Kuřecí maso
celé kuře (velké) rozdělené na 6–8 kousků
1 ks
Citron 1 ks
Olivový olej 3 lžíce
Med 3 lžíce
Bílé víno
nebo růžové suché
120 ml
Česnek
oloupané a lehce rozmáčknuté,
2 stroužek
Tymián
několik snítek čerstvého tymiánu
Sůl
na dochucení
Pepř mletý
na dochucení (čerstvě mletý)

Nejprve si maso rozložíme na plech, pokapeme čerstvou citronovou šťávou a pár plátků citronu položte mezi maso. Pokapeme medem a olivovým olejem, můžeme zalít vínem a přidat pár stroužků česneku a tymiánu, vše pečlivě promícháme a překryté folií nechte nejlépe do druhého dne odpočinout v ledničce. Troubu předehřejeme na 180 °C. Maso srovnejte kůží nahoru, aby bylo krásně křupavé. Pečeme dokud maso není křehké a kůžička dozlatova vypečená. Osolte a okořeňte a ihned podávejte, nejlépe s novými bramborami a zeleninovým salátem. Přejeme dobou chuť.1-15_1

About The Author

Píšeme pro vás denně zajímavé články ze světa. Na našem webu najdete široké zaměření publikace. Snažíme se informovat co nejširší základnu čtenářů. Tento magazín jsme založily v roce 2015.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.