Máme pro vás spousta typů, na zavářky do polévek a tady je jedna z nich.

Ingredience
Máslo
plnější
1 lžíce
Droždí 1 kostka
Muškátový květ
necelá
1/2 lžička
Majoránka
rovná
1 lžička
Pepř mletý
dle chuti
Sůl
dle chuti
Česnek
– nastrouhaný
2 stroužek
Vejce 1 ks
Strouhanka
dle hustoty, cca 3 –
4 lžíce

 

Vezmeme máslo které si necháme rozpustit, přidáme rozdrolené droždí, které na malém plamínku za stálého míchání necháme rozpustit na jakousi kašičku. Poté necháme zchladnout, přidáme pepř,sůl, muškátový květ, česnek a vejce. Vše důkladně promícháme a přidáme strouhanku dle potřeby. Snažíme se o nepříliš tuhé těsto, která necháme v chladu cca 20 minut. Z těsta pak tvoříme malé kuličky, které hodíme do vroucího vývaru a jen krátce po vyplavání povaříme. Pro kontrolu jednu vyndáme a ochutnáme.

Těsto na knedlíčky si můžeme udělat do zásoby, zabalit do fólie a dát zamrazit.

Do těsta můžeme přidat i lžíci jemně nasekaných bylinek.

knedlíky.jpg 2

About The Author

Píšeme pro vás denně zajímavé články ze světa. Na našem webu najdete široké zaměření publikace. Snažíme se informovat co nejširší základnu čtenářů. Tento magazín jsme založily v roce 2015.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.