Marcipán miluje snad každý a proto jsme pro vás připravili recept aby jste si do mohli udělat vlastnoručně v pohodlí svého domova. 

Ingredience
Moučkový cukr 200 g
Sušené mléko 200 g
Med 1 lžička
Rostlinný olej 1 lžička
Vanilkové aroma
pár kapek tresti – nejlépe vanilkové; event. breton
Voda

Postup přípravy:

Na vále zpracujeme sušené mléko, cukr, olej, med, tresť a opatrně trošku vody. Pokud je těsto řídké, přidáme cukr nebo sušené mléko. Vyválíme tužší hmotu. Část můžeme přibarvit kapkou rozpuštěného bretonu.

Z této hmoty tvořím např. růže a lístky na dort, nebo je natlačuju do výlisků od bonboniér, nebo do formiček vysypaných práškovým cukrem, atd. Dá se z ní modelovat prakticky cokoliv. Tvary vyklepnuté z formiček se dají barvit štětečkem namočeným v hodně hustém roztoku bretonu a téměř dosucha otřeném (např. šupiny rybiček, apod…)

About The Author

Píšeme pro vás denně zajímavé články ze světa. Na našem webu najdete široké zaměření publikace. Snažíme se informovat co nejširší základnu čtenářů. Tento magazín jsme založily v roce 2015.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.