Pokud máte po vánočním cukroví opět chuť na něco netradičního, určitě doporučujeme zkusit si připravit Africké banánové řezy, které snad překvapí každého. Postup je celkem složitý, i přesto to s námi snadno zvládnete. Kompletní pečení vám zabere asi 65 minut volného času.

Mrkev nejprve očistíme, najemno nastrouháme a poté smícháme v misce s rozmačkaným banánem (je nutné samozřejmě oloupat). V jiné míse smícháme oba druhy mouky, přidáme kypřící prášek, jedlou sodu a trochu mleté skořice. V další misce rozmixujeme cukr s olejem a s vejci postupně k nim přidáme promíchanou mouku a směs rozmačkaného banánu a mrkve. Následně pak celou směs rozmixujeme, až vznikne hladké těsto. Těsto nalijeme do tukem vymazaného a strouhankou vysypaného vyššího plechu. Upečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi za 25 minut. Po upečení necháme moučník vychladnout a připravíme si krém. Smícháme měkké máslo s moučkovým a vanilkovým cukrem, měkkým tvarohem a rumem a důkladně celou směs vyšleháme. Takto vzniklý krém natřeme na vychladlou buchtu, posypeme mandlovými lupínky a necháme ztuhnout.

Suroviny

Těsto:

  • 1 – 2 mrkev
  • 1 banán (rozmačkaný)
  • 150 g mouka (polohrubá)
  • 50 g mouka (hladká)
  • 1/2 balení prášek do pečiva
  • 1 lžička jedlá soda
  • 2 lžička skořice
  • 200 g cukr
  • 250 ml olej
  • 3 vejce
  • mandle (lupínky)

Krém:

  • 100 g máslo
  • 100 g cukr (moučkový)
  • 250 g tvaroh (měkký)
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžíce rum

Leave a Reply

Your email address will not be published.