Pokud máte po vánočním cukroví opět chuť na něco netradičního, určitě doporučujeme zkusit si připravit Africké banánové řezy, které snad překvapí každého. Postup je celkem složitý, i přesto to s námi snadno zvládnete. Kompletní pečení vám zabere asi 65 minut volného času.
Mrkev nejprve očistíme, najemno nastrouháme a poté smícháme v misce s rozmačkaným banánem (je nutné samozřejmě oloupat). V jiné míse smícháme oba druhy mouky, přidáme kypřící prášek, jedlou sodu a trochu mleté skořice. V další misce rozmixujeme cukr s olejem a s vejci postupně k nim přidáme promíchanou mouku a směs rozmačkaného banánu a mrkve. Následně pak celou směs rozmixujeme, až vznikne hladké těsto. Těsto nalijeme do tukem vymazaného a strouhankou vysypaného vyššího plechu. Upečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi za 25 minut. Po upečení necháme moučník vychladnout a připravíme si krém. Smícháme měkké máslo s moučkovým a vanilkovým cukrem, měkkým tvarohem a rumem a důkladně celou směs vyšleháme. Takto vzniklý krém natřeme na vychladlou buchtu, posypeme mandlovými lupínky a necháme ztuhnout.
Suroviny
Těsto:
- 1 – 2 mrkev
- 1 banán (rozmačkaný)
- 150 g mouka (polohrubá)
- 50 g mouka (hladká)
- 1/2 balení prášek do pečiva
- 1 lžička jedlá soda
- 2 lžička skořice
- 200 g cukr
- 250 ml olej
- 3 vejce
- mandle (lupínky)
Krém:
- 100 g máslo
- 100 g cukr (moučkový)
- 250 g tvaroh (měkký)
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžíce rum
Leave a Reply