Pokud máte po vánočním cukroví opět chuť na něco netradičního, určitě doporučujeme zkusit si připravit Africké banánové řezy, které snad překvapí každého. Postup je celkem složitý, i přesto to s námi snadno zvládnete. Kompletní pečení vám zabere asi 65 minut volného času.

Mrkev nejprve očistíme, najemno nastrouháme a poté smícháme v misce s rozmačkaným banánem (je nutné samozřejmě oloupat). V jiné míse smícháme oba druhy mouky, přidáme kypřící prášek, jedlou sodu a trochu mleté skořice. V další misce rozmixujeme cukr s olejem a s vejci postupně k nim přidáme promíchanou mouku a směs rozmačkaného banánu a mrkve. Následně pak celou směs rozmixujeme, až vznikne hladké těsto. Těsto nalijeme do tukem vymazaného a strouhankou vysypaného vyššího plechu. Upečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi za 25 minut. Po upečení necháme moučník vychladnout a připravíme si krém. Smícháme měkké máslo s moučkovým a vanilkovým cukrem, měkkým tvarohem a rumem a důkladně celou směs vyšleháme. Takto vzniklý krém natřeme na vychladlou buchtu, posypeme mandlovými lupínky a necháme ztuhnout.

Suroviny

Těsto:

  • 1 – 2 mrkev
  • 1 banán (rozmačkaný)
  • 150 g mouka (polohrubá)
  • 50 g mouka (hladká)
  • 1/2 balení prášek do pečiva
  • 1 lžička jedlá soda
  • 2 lžička skořice
  • 200 g cukr
  • 250 ml olej
  • 3 vejce
  • mandle (lupínky)

Krém:

  • 100 g máslo
  • 100 g cukr (moučkový)
  • 250 g tvaroh (měkký)
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžíce rum

About The Author

Píšeme pro vás denně zajímavé články ze světa. Na našem webu najdete široké zaměření publikace. Snažíme se informovat co nejširší základnu čtenářů. Tento magazín jsme založily v roce 2015.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.