Těšíte se na vánoční svátky stejně, jako my? Připravte pro své blízké tradiční medové perníčky, které okouzlí snad každého. Příprava je poměrně jednoduchá, tak neváhejte a pusťte se do toho!

Suroviny, které budeme potřebovat:

600 g hl. mouky
250 g cukru moučka
200 g másla
6 lžic medu
2 lžíce kakaa
3 ks vejce
1 bal.kypřící prášek do perníku
1 lžička perníkového koření
V první řadě je třeba mít všechny potřebné suroviny pro přípravu měkoučkých perníčků. Následně je třeba hladké těsto důkladně propracovat a nechat alespoň 24 hodin odlehnout v lednici. Poté je třeba vyválet na plech asi 3 až 5 milimetrů silný plát. Dalším krokem je vložení plechu do trouby a nechat péct asi 5-7 minut na 150-175°C. Poté, ještě než těsto vychladne jej můžete potřít rozšlehaným bílkem. Po vychladnutí jsou perníčky měkké a chutné. Doporučujeme skladovat v plastové krabičce. Dobrou chuť!

About The Author

Píšeme pro vás denně zajímavé články ze světa. Na našem webu najdete široké zaměření publikace. Snažíme se informovat co nejširší základnu čtenářů. Tento magazín jsme založily v roce 2015.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.