Connect with us

Novinky

Inteligentní hrnce uvaří za vás a ještě zdravě!

Published

on

O existenci speciálních hrnců pro vaření jistě víme všichni. Pro mnohé jsou ale nepohodlným vybavením kuchyně, protože zabírají místo. Může to být pravda, ale na druhou stranu, většina hrnců není vyloženě jednoúčelová, některé zvládnou díky vestavěným programům připravit i stovky různých druhů pokrmů. Hlavní ale je, že jídla v nich připravená jsou většinou zdravá. A to je hodně silný argument pro to, abychom se jimi zabývali.

Tímto článkem bychom vás rádi upozornili na výhody hrnců na vaření. Ty totiž zvládnou připravit pokrmy zdravé a většinou bez zásahu obsluhy, dokonce i metodou pomalého vaření, kdy spousta živin a vitamínů zůstane v připravovaném pokrmu.

Jediné, co na přípravu krmě potřebujete, je – především v začátcích – dodávaný návod k použití, s ním pak správně nadávkujete jednotlivé ingredience a množství potřebného koření pro dochucení, zapnete – a počkáte, než budete upozorněni na to, že můžete připravený pokrm vyndat hotový. Některé hrnce nabízejí i režim udržování pokrmu teplého, kdy po skončení vaření jedné dávky udržují pokrm teplý až do doby, než si jej vyložíte na talíř.

Zajímavá je i zkušenost, že mnoho výrobců v dnešní digitální době nabízí popis přípravy jídel ve formě video návodů, takže lépe vidíte, jak postup přípravy krmě probíhá. Někteří výrobci ke zpřístupnění video návodů požadují zadat nějaký kód, který obdržíte společně s kupovaným zařízením. Setkali jsme se i se skupinami příznivců jednotlivých zařízení, kteří své návody publikují buď ve veřejných skupinách se zaměřením na konkrétní výrobek nebo na sociálních sítích. Abyste našli to, co hledáte, většinou stačí zadat otázku Googlu, aby vás navedl na odpovídající stránky.

Při používání takového hrnce – z vlastní zkušenosti – víme, že s délkou jejich používání sami přijdete na to, jak pokrm připravit ještě chutněji, tak, aby vám vyhovoval co nejlépe. Někdy stačí málo, třeba přidat do hrnce trochu majoránky, brokolice, více česneku nebo pálivé papriky či kari, a pokrm pak chutná – pro vás – mnohem lépe!

Hned na začátku pro vás máme tip: Pište si do sešitku nebo do počítače či mobilu poznámky, čím jste chuť výsledného jídla ovlivnili, abyste na to příště nezapomněli. Stává se to – a některé ingredience, pokud nejsou přidány včas – už totiž výslednou krmi nemohou ovlivnit.

Tak a jdeme na to! A s čím budeme vařit?

Napařovač – WMF KITCHENminis

Kompaktní napařovač WMF KITCHENminis je vyroben z nerezové oceli Cromargan. Díky svému provedení, kdy se vaří na malé ploše, je vhodný ke zdravému vaření se zachováním vitamínů v připravovaném pokrmu. Napařovač o velikosti jen 28,4×27,5×14,4 cm (švh) a výkonu 900 W umožňuje připravovat zároveň maso, ryby, zeleninu a přílohy až ve dvou vaničkách naráz, přitom je zabráněno míchání chuti připravovaných jídel. Každá z nich má objem 2,15 litru a každou z nich lze ještě rozdělit s pomocí dodávaných přepážek dle potřeby na dva oddíly. Dokonalé vaření zajistí technologie WMF Easy Steaming, dvě samostatné plochy ve formě vaniček s průchozími dny, k přípravě pokrmů, LCD obrazovka s intuitivně přednastavenými programy s možností libovolné úpravy času vaření a s možností uložení programů do paměti k jejich opakovanému využití. Spodní základna obsahuje nádržku na 1,1 litru vody s pohotovými ukazateli jejího množství přímo v nádobě (pro nalití správného množství vody) i zvnějšku (ke kontrole, kolik vody ještě zbývá). Možnost udržení teploty až po dobu 40 minut potěší určitě každého, kdo se nestihne včas připravit na vyjmutí pokrmu hned po jeho dokončení. A pro estéty je tu dobrá zpráva, komplet se dodává s vysoce kvalitními skleněnými poklicemi s držáky, která nepřenášejí teplo, takže se o ně nespájíte při kontrole toho, co se s vašim jídlem děje. Celkem zde můžete vařit najednou ve dvou mísách objem pokrmu až 4,3 litru, u rýže je to 2,1 litru. Časovač lze individuálně nastavit v rozmezí do 60 minut.

Multifunkční hrnec – Tefal Cook4me+

Multifunkční hrnec Tefal Cook4me+ je určen pro nejjednodušší a nejpohodlnější domácí vaření, je to dokonalý pomocník pro přípravu nejrůznějších druhů jídel se 150 předprogramovanými recepty uloženými v paměti hrnce a šesti režimy vaření, mezi něž patří vaření v páře, vaření v režimu tlakového hrnce, klasické s variabilním nastavením teploty i s možností odloženého startu vaření. Barevný LCD displej provází obsluhu během přípravy a vaření. Funkce tlakového hrnce umožňuje připravit i jídlo v rekordním čase a bez nutnosti neustálého kontrolování. Vše je prováděno plně automaticky. Pro snadnou údržbu je hrnec Tefal vybaven nepřilnavým povrchem, přičemž nádoba a parní hrnec jsou vhodné i k mytí v myčce. Objem hrnce je šest litrů, a kromě časovače má i funkci udržování již hotového jídla teplého.

Pomalý hrnec – Sencor SPR 5500SS

Pomalý hrnec Sencor SPR 5500SS umožňuje vařit v páře, péct, smažit nebo připravovat úžasný guláš, a to i bez použití oleje. Stačí jednoduše vložit všechny ingredience do hrnce a nechat ho, aby vykonal veškerou práci za vás. Hrnec je vyroben z nerezové oceli a disponuje systémem dvojitého zajištění poklice, čímž zaručuje maximální zachování příchutí pokrmu a pomáhá udržovat stálou teplotu uvnitř hrnce. Je vybaven topnou spirálou o příkonu 1350 W a pojme až šest litrů náplně. Jednoduché ovládání je zajištěno digitálním LED displejem, se kterým zvládnete využít pěti předvoleb nastavení smažení (pozvolné při 100 °C, pomalé při 120 °C, střední při 150 °C, restování při 170 °C a prudké osmahnutí), nebo čtyř upravitelných funkcí vaření (vaření v páře, pečení, dušení a smažení) s maximální ohleduplností pro zachování chutí jídel a vitamínů. Umožní velmi pomalé vaření 6–14 hodin, pomalé vaření 2–8 hodin, vaření v páře 5–120 minut a zvládne i režim jogurt v trvání 6–12 hodin. Hrnec se dá uskladnit v chladničce a potěší také možnost mýt ho v myčce nádobí. Jeho přínosem je elegantní provedení ze snadno udržovatelné nerezavějící oceli, vnitřní nádoba je pokryta nepřilnavým povrchem bez PFOA. I zde máte k dispozici funkci časovače a funkci uchování teploty po dokončení vaření jídla.

Multifunkční tlakový hrnec – Sage BPR700BSS The Fast Slow Pro

 Multifunkční elektrický tlakový hrnec SAGE BPR700BSS nabízí nové rozměry vaření díky šesti přednastaveným programům. Spojuje v sobě funkce klasického tlakového hrnce, automatického vaření a stále populárnějšího pomalého vaření. Kromě šesti již zmíněných přednastavených programů umožňuje celkem jedenáct způsobů přípravy pokrmů a umožní uvařit v něm polévky, maso, přílohy, omáčky i pudinky. Hrnec je vybaven duálními snímači na přesnější kontrolu teploty a tlaku, velkým LCD displejem a nechybí praktická funkce automatického udržení pokrmu teplého po jeho uvaření, Keep Warm. Vyjímatelná vnitřní nádoba umožní rovnou servírovat připravený pokrm na jídelní stůl. Objem hrnce je šest litrů a příkon 1100 W.

Shrnutí

Výhodou všech představených hrnců je maximální péče k přípravě pokrmů se zachováním chuti, vůně a obsahu vitamínů. Zaujmou komplexností využití i režimem udržování teplého pokrmu po jeho dovaření, není tedy nutné připravený pokrm ihned vyjmout a podávat na stůl. U většiny představených hrnců je pak plusem možnost mýt nádobu na vaření v myčce a použití bez chlórových povrchů na nádobách k vaření. Co je pak jejich velkým plusem, jsou předvolené režimy a vaření běžných jídel, které umožňují jen ingredience k vaření do hrnce vložit a zalít vodou případně olejem a po dobu vaření se pak o přípravu pokrmu vůbec nestarat. Tím jsou tyto hrnce velkým a užitečným pomocníkem, protože snižují čas strávený při přípravě pokrmů – ty se vlastně uvaří samy…

Kam pro ně?

Pokud chcete získat podrobnější údaje a nechat si doporučit vhodné parní hrnce, podívejte se určitě na e-shop Electro World. Zde najdete nejen parní hrnce, ale i další zajímavý sortiment související s vařením a pečením, jako jsou třeba fritézy a grily např. Tefal GC722D34 Optigrill+ XL nebo domácí pekárny, např. ETA Delicca II 7149 90030. Všechny vaše objednávky vám Electro World připraví k odběru na 19 prodejnách nebo doručí kurýrem až do domu během 2–3 dnů od objednávky. Nákup z domova je jednoduchou záležitostí a zakoupené zboží můžete vrátit do 14 dnů v kterékoliv prodejně, případně zaslat zpět poštou. Stejně tak lze zboží bezproblémově reklamovat.

Pokud máte nebo si pořídíte Věrnostní kartu Electro World, ušetříte hned dvakrát. Za prvé vybrané zboží lze nakoupit za speciální nižší ceny, a za druhé za každou transakci dostanete procenta zpět jako příspěvek na další nákup. Stačí vyplnit krátký formulář a můžete nakupovat výhodněji už teď. Že se to vyplatí, tak o tom svědčí přes půl milionu zákazníků. Electro World je nyní dostupný ve všech regionech České republiky a po spojení s K+B Expert budou mít zákazníci do prodejen ještě blíže.

Continue Reading

Novinky

Vadí vám inzeráty bez uvedeného platu? Máme řešení

Published

on

Co vadí uchazečům o zaměstnání nejvíc? No toho by se našlo, mezi favority tohoto žebříčku však nepochybně patří inzeráty bez uvedení platu. Věděli jste, že na inzerát bez platu odpoví až čtyřikrát méně uchazečů než na inzerát s uvedenou platovou hladinou? To už je celkem dost, co myslíte? Kvůli takové „maličkosti“ jako je (ne)uvedení částky, se mohou společnosti okrádat o skutečně talentované zaměstnance.

Není to trochu škoda?

Podle pracovního portálu Jobstack.it rozhodně ano. Vzhledem k tomu, že se Jobstack.it soustředí primárně na „iťáky,“ tak se s tímto problémem setkává extrémně často. Právě specialisté v oboru IT mají největší sklony inzeráty, které nesplňují jejich představy, úplně ignorovat. Co by také ne? Nabídek práce mají většinou plný inbox, takže proč ztrácet čas s odpovídáním na nabídku, která se už od začátku netváří, kdo ví jak výhodně?

Začarovaný kruh nabídky a poptávky

Proč vlastně personalisté plat v inzerátech neuvádějí?

To je docela jednoduché. Prostě čekají na to, až ideálního kandidáta poznají osobně – a pak mu nabídnou v podstatě cokoliv mu na očích vidí. Problém je jen v tom, že bez uvedení platu ho zkrátka nepoznají. Plus je tady samozřejmě ještě odvrácená stránka uvádění platů. Na jednu stranu společnost sice skutečnému odborníkovi dovede nabídnout plat podle jeho představ. Jenže to nejprve musí vědět, jaké ty představy jsou. Proto se často stává, že společnost nabídne určité rozmezí finančního ohodnocení a zrovna se o pár stovek netrefí do představy svého ideálního kandidáta a ten tak neodpoví zase z toho důvodu, že v inzerátu plat byl, jenže moc nízký.

Takže co s tím?

Jobstack.it právě pro tento problém navrhl originální řešení.

Inovativní řešení věčného problému na pracovním trhu – řekněte si o peníze sami

Nelíbí se vám, že je u inzerátu místo konkrétní částky uvedeno pouze „dobré finanční ohodnocení?“ Nebo naopak potenciální zaměstnavatel uvádí částku, které se můžete jen ušklíbnout? Na Jobstack.it můžete během odpovědi na inzerát rovnou použít kolonku, která dá druhé straně vědět, jaký plat si za svou práci představujete.

Tím se rovnou vyhnete těm trochu nepříjemným chvilkám na pohovoru, stejně jako ztracenému času v případě, že se vaše požadavky pohybují úplně v jiných dimenzích, než je firma ochotná nabídnou. Tato funkce portálu Jobstack.it šetří čas všem zúčastněným stranám – a kdo ví, třeba i vám otevře naprosto nečekané příležitosti snů.

Vyzkoušejte si to na Jobstack.it.

Continue Reading

Novinky

5 tipů, jak dětem zpříjemnit začátek školního roku

Published

on

Nic dětem neuteče tak rychle jako prázdniny. Vylepšete jim první dny školních povinností třeba zábavným cvičením, plaváním a také výjimečně chutnou svačinou. Anebo společně naplánujte, kam se vydáte o víkendu.

 

  1. Kristýna Přibylová, profesionální dětské tělocvičny Monkeyˈs Gym, www.monkeysgym.cz

„Se začátkem školního roku zákonitě ubývá dětem pohybu. Dlouhé hodiny, které prosedí při učení, bychom jim měli vyvážit smysluplným pohybem. V profesionálních tělocvičnách je vše vytvořené dětem na míru, proto sem chodí tak rády. K dispozici mají opravdové gymnastické nářadí (kladiny, žebřiny, bradla, trampolína), ovšem vyrobené speciálně pro ně, vyměkčený povrch pro měkké dopady i dostatečně velký cvičební prostor. Děti nadchne zábavné barevné prostředí i hravá forma výuky. Koncept pohybové všestrannosti, na kterém je odborníky speciálně vytvořená metodika zdejšího cvičení postavená, zahrnuje vše, co si děti musí v prvních letech svého života v oblasti sportu osvojit. A pro úspěch výuky je taková metodika úplným základem!“

Tip: Jízda na in-linech baví kluky i holčičky. Pokud děti přihlásíte do kurzu pořádaného profesionály, naučí se nejen jezdit, ale i správně padat, což je základ pro bezpečnou jízdu.

 

  1. Štěpánka Štrougalová, plavecké a dětské centrum Baby Club Juklík, www.juklik.cz

„Nejen kvůli bezpečnosti, ale i pro samotnou radost z pobytu ve vodě, je pro každého rodiče důležité, aby jeho potomek uměl co nejdříve plavat. S koncem léta, kdy jsou děti přivyklé na pobyt u vody a ve vodě a rády by v něm pokračovaly, nastává ten správný čas přihlásit je do kurzu plavání. Leckdo možná namítne, že se taky naučil plavat sám, a žádnou odbornou výuku nepotřeboval. Jenže pokud se tato etapa přeskočí a dítě nemá zvládnuté základní plavecké dovednosti, budou jeho pohyby zmatené, neúčelné, křečovité a schematické. Takovému plavci se říká „pasivní plavec“. Ve vodě nemá potřebnou jistotu a první nečekané příkoří (hloubka, vlna, křeč, silnější proudění, vdechnutí vody…) může způsobit paniku a mít až tragické následky. Pro výuku samotné plavecké lokomoce (schopnost pohybu v prostoru pomocí svalové činnosti) je ideální prostředí plavecké školy, kde je k dispozici velká škála pomůcek a samozřejmě trenér s dlouholetou praxí, který do výuky zapojí hru a zábavu.“

Tip: Dětem uděláte radost plaveckými pomůckami, které zvyšují komfort při pohybu a usnadňují orientaci ve vodě i pod hladinou. Jedná se především o plavecké brýle, čepice a také masky, šnorchly a ploutve.

 

  1. Andrea Zpěváková Dostálová, České ghíčko, www.ceskeghicko.cz

„Každé dítě potěší, když najde ve svačinové krabičce místo obligátního obloženého rohlíku nebo chleba něco zajímavého, a hlavně moc dobrého. Vděčné jsou třeba palačinky, které se dají připravit den předem a druhý den ráno naplnit dle chuti. Pro děti bude nejlepší sladká varianta. Zkuste palačinky pomazat místo marmelády lískooříškovou nebo arašídovou Ghítelou, které jsou složené pouze z oříšků, medu, kakaa a ghí, a doplnit čerstvým ovocem.“

Tip: Špaldové palačinky s Ghítelou

Suroviny: 2 hrnky špaldové mouky, 2 hrnky mléka, 2 vajíčka, sůl, 2 lžíce Ghí od Českého ghíčka

Náplň: lískooříšková nebo arašídová Ghítela od Českého ghíčka

Postup: Vajíčka rozmícháme v mléce, přisypeme mouku a špetku soli. Vymícháme hladké těsto, které necháme 10 minut odstát. Ghí dáme na pánev rozehřát a pak na něj nalijeme připravené těsto. Na středním ohni osmažíme palačinky (každá strana 2-3 min). Hotové je přeložíme na papírovou utěrku a pak je potřeme Ghítelou. Ozdobíme čerstvým ovocem.

 

  1. Jana Boučková, autorka projektu Děti na startu, z Českého svazu aerobiku a fitness FISAF.cz, www.fisaf.cz

„Už osm let děti vítají možnost zábavného cvičení ve školách, školních družinách, mateřských školách, kroužcích, sportovních klubech nebo fitness centrech v rámci celonárodního projektu Děti na startu. Jeho hlavní myšlenkou je probudit v dětech chuť se hýbat a sportovat pro radost. V rámci tohoto projektu, který vznikl pod záštitou Českého svazu aerobiku a fitness FISAF.cz a za podpory Ministerstva školství ČR, odborně vyškolení trenéři a instruktoři pomáhají dětem rozvíjet základní pohybovou motoriku, koordinaci, obratnost, rychlost a sílu. Kurzy kopírují školní rok, výuka je pestrá a zábavná. Děti se nejdříve věnují atletice, pak gymnastice, přejdou na míčové hry, motorická cvičení a na závěr nechybí ani soutěže. Projekt slaví velké úspěchy například ve školních družinách, kde díky němu mají děti šanci na aktivnější náplň než jen trávit po vyučování další hodiny sezením. Pokud ještě vaši potomci Děti na startu nenavštěvují, zjistěte si, kde nejblíže se konají.“

Tip: Na úspěšné Děti na startu navazuje Sportmánie, projekt pro děti starší 9 let. Program vzniká ve spolupráci s dětmi a využívá aktivity, které jsou vhodné a zajímavé pro tuto věkovou kategorii – např. badminton, canicross (běh s pejskem), geocaching, koloběžky.

 

  1. Martina Žáčková, Spa hotel Lanterna, Velké Karlovice, www.lanterna.cz

„Aby se děti měly na co těšit, i když už prázdniny skončily, zkuste společně s nimi naplánovat nezapomenutelný víkend na nějakém krásném místě. Pohodu, klid a také spoustu zajímavých aktivit, to vše v jedinečných kulisách beskydské přírody, nabízí například Resort Valachy ve Velkých Karlovicích. Perfektní zázemí pro rodiny představují Spa hotel Lanterna a Wellness hotel Horal, kde se děti vyřádí v bazénech s vodními atrakcemi a dospělé nadchne vysoká úroveň wellness služeb. Klidně i s kočárkem se dá vyrazit na Kulíškovu naučnou stezku kolem hotelu Horal, starší děti se skvěle zabaví na turistické trase Hledej poklad na Razule, vytvořené na principu geocachingu. Letošní novinkou je pak nová naučná Stezka portáše Maliny na sjezdovce Razula, naproti Spa hotelu Lanterna. Pokud vaše děti láká golf, a dosud neměly příležitost si ho zkusit, vezměte je na golfové hřiště u hotelu Horal. Naši instruktoři zde pravidelně pořádají zábavné procházky po golfovém hřišti, při nichž si klidně celá rodina může poprvé vyzkoušet odpalování i hru na jamku.“

Tip: Místní relaxační centrum Wellness Horal pořádá každý den od 9.30 do 11 hodin saunování pro děti, které si tu mohou užít i speciální dětský saunový rituál.

 

Zdroj: www.juklik.cz, www.monkeysgym.cz, www.lanterna.cz, www.fisaf.cz, www.ceskeghicko.cz

Continue Reading

Novinky

Bramborové šišky – evergreen s vůní skořice a vanilky

Published

on

Jedním z jídel, která nikdy nezestárnou, jsou i tradiční bramborové šišky. Můžete je podávat jako přílohu k masu nebo zelenině, ale nejlíp si je vychutnáte jen tak posypané cukrem a mákem a polité skořicovým ghíčkem. Rozplynou se na jazyku!

Bramborové těsto nabízí spoustu prostoru pro fantazii – snadno z něj připravíte třeba knedlíky, placky a také šišky. Právě tenhle neobyčejně obyčejný pokrm se v poslední době stále častěji objevuje i v nabídce vyhlášených restaurací. Šišky skvěle chutnají nasladko i naslano. Můžete je sypat mletým mákem smíchaným s cukrem, nastrouhaným perníkem nebo osmahnutou strouhankou. Ještě zajímavějšího výsledku ale dosáhnete, pokud hotový pokrm na závěr polijete přepuštěným máslem. „Ghí, jak nazývá přepuštěné máslo ajurvéda, která ho považuje za zásadní potravinu pro zdravý vzhled, mentální rovnováhu a dobré trávení, totiž výslednou chuť neuvěřitelně zjemní a dodá pokrmu ty správné grády. A protože ghí neobsahuje kasein (mléčnou bílkovinu) ani laktózu (mléčný cukr), je snadno stravitelné a nepřepaluje se (má vysoký kouřový bod 250 °C), nemusejí se ho bát ani ti, kdo obyčejné máslo nemohou. Navíc se nemusí skladovat v chladu a vydrží až 12 měsíců,“ upozorňuje na další klady ghí Andrea Zpěváková Dostálová ze společnosti České ghíčko ve Vysokém Mýtě.

Suroviny:

500 g vařených brambor

300 g polohrubé mouky

3 vejce

sůl

Na posypání:

mletý mák, perník nebo strouhanka lehce osmahnutá na ghí

moučkový cukr

Na omaštění:

Ghí se skořicí a vanilkou od Českého ghíčka (může být i čisté nebo BIO Ghí)

Postup:

  1. Uvařené brambory necháme vychladnout. Pak je nastrouháme na jemném struhadle a zasypeme moukou.
  2. Bramborovou směs osolíme, přidáme vejce a zpracujeme v hladké tužší těsto.
  3. Těsto rozdělíme na tři díly a z těch pak ukrajujeme menší kousky. Z každého kousku nejprve vyválíme kuličku a z ní pak malou šišku. Hotové šišky pokládáme na pomoučněný vál nebo prkénko.
  4. Do většího hrnce dáme vařit vodu, osolíme ji, a když je ve varu, šišky do ní vhodíme. Sledujeme, zda se některá nepřichytila u dna. Pokud ano, opatrně ji vařečkou odlepíme. Šišky vaříme asi 5 minut. Když vyplavou na hladinu, jsou hotové.
  5. Pak je scedíme, necháme okapat a vložíme na chvilku do mísy s trochou rozpuštěného ghí. Zlehka promícháme, aby se stejnoměrně obalily ghíčkem a nelepily se k sobě.
  6. Šišky rozdělíme na talíře a sypeme podle chuti – buď mletým mákem smíchaným s moučkovým cukrem, strouhaným perníkem nebo strouhankou osmahnutou na ghí. Poléváme je rozpuštěným skořicovým ghíčkem s vanilkou, které dodá pokrmu jemnou chuť a vůni.

Tip od Andrey Zpěvákové Dostálové: „Kdo má rád šišky naslano, doporučuji hotové šišky opéct na ghíčku česnek a sůl a hustě posypat hladkolistou petrželkou. Je to lehké, rychlé, levné a moc dobré!“

Které ghí si vyberete?

České ghíčko vyrábí nejen klasické Ghí, ale k dostání je i BIO Ghí nebo různě ochucené varianty, například Ghí s chilli, kurkumou, česnekem, levandulí nebo s vanilkou a skořicí. Výjimečné je pak Kozí Ghí. Výborné jsou i Ghítely, zdravé varianty pomazánek, které se nabízejí v těchto příchutích: lískooříšková, arašídová, kešu a kokos nebo mandle a káva. Na výběr máte i z několika variant velikostí, abyste mohli „ochutnávat“, než se pustíte do ghíčka ve velkém. Více se dozvíte na www.ceskeghicko.cz

 

Zdroj a foto: www.ceskeghicko.cz

Continue Reading

Sledujte nás

Vhodný tarif pro studenta? Mrkněte se na nabídku.

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.